Hanna Von der Lippe & Annie Gisvold

13. mai – 28. mai 2023

Utstillingsåpning lørdag 13. mai kl. 12-16
Åpning kl. 12.00.
På åpningen kl. 12.15 vil vi høre kunstnerne selv fortelle om sin erfaring med leire, glasurer, historikk og hvordan de ble kjent med hverandre. Hannas datter KATINKA VON DER LIPPE vil synge, akkompagnert på fiolin av IGOR RYBAK.

Utstillingen er for øvrig åpen:
søndag 14. mai,
lørdag 20. og søndag 21. juni,
lørdag 27. og søndag 28. juni
Galleri Vanntårnet har åpent mellom kl. 12-16 i utstillingsperioden.

-Vi har den glede å få presentere to vel kjente keramikere i GALLERI VANNTÅRNET denne gangen;
HANNA VON DER LIPPE og ANNIE GISVOLD, begge med lang erfaring og lang merittliste innen arbeid med keramikk, både med utsmykninger og bruksgjenstander.

-HANNA VON DER LIPPE har sin utdannelse fra Statens Håndverks- og kunstindustriskole. Hennes vakre fat er kjent for mange. Med sin lekende dekor, gjennomskinnelige glasurer og fargerikdom er de et syn for øyet. Vi ser gjenkjennelige, men abstraherte figurer hvor fargene gir både letthet og dybde. Hun henter inspirasjon fra reiser hun har gjort og kanskje også fra opplevelser under vann. Som hun selv har sagt i et intervju: – Jeg har en fargeharpe i meg, den beveger seg som et nordlys. Åpner seg og trekker seg sammen. Den fargesetter drømmene mine.
Fatene blir som et lerret.-ANNIE GISVOLD er utdannet ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole. Hun tok senere praktisk/pedagogisk utdannelse med spesialpedagogikk som tillegg. Annie har drevet keramisk praksis i en årrekke på sitt verksted her på Nesodden og mange er eiere av hennes vakre keramiske gjenstander, både dreide og håndmodellerte. I perioden 1982-2010 var hun tilknyttet Arjuna dukketeater som dukkemaker, dukkespiller og scenograf. Foruten keramiske arbeider vil hun vise portretter i blyant og pastell. Hun har bl.a. oversatt keramiker Arne Åses manus til engelsk, «Water Colour on Porcelain» for Universitetsforlaget.
Velkommen til en spennende begivenhet, keramiske gleder og en hyggelig åpning!

Hanna Von der Lippe