Rachel Dagnall & Greg Pope

TRIGGERS

Utstillingen åpner 19. mars, kl. 12-16.
Åpent også; søndag 20. mars, helgen 27. – 28. mars, og 2. – 3. april.
I utstillingsperioder er Vanntårnet åpent kl 12-16.

Dagnall og Pope presenterer en felles utstilling «Triggers» (utløsere). Arbeidene består av kinetiske, soniske og bilde-utløsende objekter som er installert over fire etasjer i det lys-neddempede Vanntårnet på Nesodden. De forskjellige installasjonene blir trigget (utløst) av bevegelse og lyd etterhvert som publikum beveger seg oppover, rundt, nedover og gjennom utstillingsområdene.

Dagnall har tilpasset en egen trommeteknologi for å utløse en serie av romlige installasjoner idet hun utnytter akustikken som skapes av den sirkulære arkitekturen i Vanntårnet. De audiovisuelle og mekaniserte komponentene består av dokumenterte minner fra tiden før Korona og tar oss på en reise til de mesoamerikanske pyramidene i Teotihuacan i Mexico og Central Park i New York City til minne om musikeren Helge Nicolai Bjørlø som dessverre gikk bort ganske nylig.

Pope har utformet en serie av glasskap, lukkede kamre innredet med foreldet teknologi som har fått nytt liv. Disse tableau vivant blir drevet av motorer og belyst av miniatyrlamper som blåser nytt liv og okkult betydning i det mekaniske skapet fra et forgangent århundre. En alkymi av gjenstander blir satt i bevegelse. Spøkelser danser i skyggene. Og skoger av kodede symboler sirkler rundt.

Rachel Dagnall «Triggers»