Vibeke Lunel

21. oktober – 5. november 2023 

Vernissage lørdag 21. oktober kl 12.15

Utstillingen er åpen t.o.m 5. november. Åpent lørdager og søndager fra 12-16.

Utstillingsprosjektet IN TURMOIL//IN TRANSIT er et samarbeid mellom billedkunstner Vibeke Lunel og komponist Filip Sande.Vibeke og Filip fikk Nesodden kommunes kulturpris på deling i 2014 og dette inspirerte dem til et samarbeid som resulterte i installasjonen.

BUBBLETALK som ble vist på Kulturisten i 2016. Filip og Vibeke mottok senere kulturtilskudd fra Nesodden kommune og støtte fra Norsk Komponistforening til videreutvikling av prosjektet, og verket ble antatt og vist på samtidskunstfestivalen “SoundThought” s 10 års jubileum på Contemporary Arts Centre CCA i Glasgow i 2017. Nå har Filip og Vibeke startet et nytt samarbeid sentrert rundt tittelen IN TURMOIL//IN TRANSIT. Filip har skrevet musikk for kontrabass, bratsj, cello og klarinett som er spilt inn av musikere i Praha. Musikken er skrevet for å tonesette en serie malerier malt av Vibeke Lunel og en unik stedspesifikk installasjon spesielt tiltenkt Galleri Vanntårnet. Hør musikken ved å følge denne lenken:
https://www.youtube.com/watch?v=ljX261lN6Io&feature=share…

Med sirkelen som utgangspunkt for naturens evige ekspanderende lovmessighet, ønsker vi å skape et uttrykk for livets eksistens som bare fortsetter i det uendelige. Ved bruk av lyd og enkle gjenbrukte materialer vil vi fortelle om et ubegrenset potensial gjennom tematisk og estetisk bearbeidelse av geometriske figurasjoner som strålen, sirkelen og kulen.

“Mitt uttrykk handler gjennomgående om en følelse av fremmedgjøring, utenforskap og en opplevelse av å være utenfor den virkelige verden. Gjennom bearbeidelse av naturens lovmessighet og gjentakende mønstre, har jeg klart å skape mitt eget imaginære kosmos og finne den identitet og tilknytning jeg ikke opplever gjennom relasjoner til mennesker. For meg er det ingen annen måte å holde ut verdens uforståelige brutalitet på, enn ved å avsløre den som en del av en større helhet. Med dette som bakgrunn utforsker jeg et abstrakt formspråk, og jobber ofte med flere lag for å skape dybde og rom i mine arbeider. Gjennom farger, kontraster og lys ønsker jeg å uttrykke en indre realitet med naturens lover som en underliggende kraft.”

Vibeke Lunel